Missie

Bibliotheek Langedijk helpt de inwoners van Langedijk/ Dijk & Waard om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doet de bibliotheek door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Langedijk. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de maatschappij.

Vestiging

Zuid-Scharwoude

Bestuur en Personeel

Bestuur bibliotheek Langedijk

• Dhr. R. Vonk (voorzitter)
  • Dhr. T. Visser
  • Mw. S. Dekker-Busse
  • Mw. B. Nouwen
  • Dhr. B. Wansink
  • Mw. A. Strijbis

Waarnemend directeur bibliotheek Langedijk

• Mw. M. K. Jaspers

Personeelsleden en vrijwilligers

• 5   personeelsleden
  • 85 vrijwilligers

ANBI

De Bibliotheek Langedijk is door de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat we ons als Bibliotheek nagenoeg geheel inzetten voor het algemeen belang. Dit betekent onder meer dat giften aftrekbaar zijn voor de belasting. Bibliotheek Langedijk maakt de gegevens en documenten openbaar zoals vastgesteld is in de Governance Code Cultuur. Op de website van de Belastingdienst kan je meer lezen over wat een ANBI is.

Statutaire naam: Stichting Openbare Bibliotheekvoorzieningen Langedijk.
KvK nummer: 41240718

Jaarverslag 2020