Vluchtelingen uit Oekraine

De situatie in Oekraïne laat niemand onberoerd. We merken dat veel mensen willen helpen. En dat mensen die vluchtelingen in huis hebben op zoek zijn naar ondersteuning op gebied van taal. De bibliotheek wil hier graag bij helpen.

Taalcafe in de bibliotheek

Iedere woensdag en iedere vrijdag is er van 10:00 uur tot 11:30 uur taalcafé in de bibliotheek. We oefenen hier op niet schoolse wijze met de Nederlandse taal en leren over Nederlandse gebruiken. Ontmoeting speelt een belangrijke rol. Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Meer over Taalcafé

Website Vluchtelingenwerk

De situatie voor Oekraïense vluchtelingen is sterk aan verandering onderhevig en er is nog veel onduidelijk. Informatie verandert snel. De laatste informatie over procedures, opvang en het aanbieden van hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland vind je op het platform van Vluchtelingenwerk.

Naar de site van Vluchtelingenwerk

Hulp bij formulieren

Kun je wel wat hulp gebruiken op het gebied van overheidsformulieren? Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Iedere woensdag van 13:00-15:00 uur. 
 

Formulierenpunt in de Bibliotheek


Meer informatie over Taal leren

Bel: 0226-313304 en vraag naar Tereza de Vries of

Stuur een e-mail

Achtergrond informatie over Oekraïne

Boeken en achtergrond informatie

Lezen over de Oekraïne