Meer uitleg over Vakantielezen

Lees jezelf de wereld rond. Met Vakantielezen ga je op reis, maar niet met de auto of met het vliegtuig! Je gaat op reis met een boek. De landen waar je naartoe gaat zijn alleen te vinden met een boek. Welke landen we gaan bezoeken? De Sprookjeseilanden, de Griezelkust, het Avonturenland, Lachland, Sportmanië en het Dierenrijk.

Reis mee! En lees jezelf de wereld rond!

Je meldt je aan in de bieb. Je ontvangt een leespaspoort, een landkaart en een rugzakje. Dan ben je klaar om te vertrekken. Heb je een boek uitgelezen? Dan krijg je een sticker op jouw landkaart. Zo kun je zien waar je geweest bent en hoeveel je hebt gelezen. Is je kaart volgeplakt? Dan krijg je van ons een klein cadeautje.


Meedoen met Vakantielezen in de bieb kan vanaf vrijdag 1 juli tot en met zaterdag 20 augustus.
 

Samen op reis, online

Wil je jouw ouders meenemen op reis? Dat kan via de website van Vakantielezen.  Op deze pagina meld je gratis jouw team aan. Daarna gaan jullie op reis. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen jullie spelletjes en proberen jullie een schat te vinden.

Paul van Loon, Manon Sikkel, Harmen van Straaten, Milouska Meulens, Annemarie Bon en Tosca Menten schreven speciaal voor Vakantielezen een verhaal. In welk land start jullie reis? Verzamel alle schatten en maak kans op een tablet. Meedoen kan tot 4 september.


 

Meedoen met vakantielezen zorgt ervoor dat je na de zomer nog nèt zo goed (of misschien beter) kunt lezen als voor de zomervakantie!

Vakantielezen is een avontuurlijk leesproject en het initiatief van Biblionet Groningen. Het leesproject wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de KB, nationale bibliotheek.