Taalcafé

Oefenen met de Nederlandse taal kan over het algemeen op onderstaande tijden en locaties. Vakanties en feestdagen uitgezonderd. In de agenda van de bibliotheek staat de meest actuele informatie over Taalcafé.

Dag Vanaf Tot Waar
Maandag 09:30 uur 11:00 uur IKC Waterrijk
Woensdag 10:00 uur 11:30 uur Bibliotheek Langedijk
Vrijdag 10:00 uur 11:30 uur Bibliotheek Langedijk

Ik wil leren!

Ken je iemand die beter wil leren lezen en schrijven? Of met de computer wil leren omgaan? Vul dan samen het formulier in en stuur het aan ons terug. 


Taalmaatjes

Taalmaatjes helpt je Nederlands te leren als dat niet je eigen taal is. Je krijgt een Taalmaatje om mee te oefenen door samen te praten en te lezen. Zo kun je je steeds beter redden in Nederland. 

Taalmaatjes is een samenwerkingsverband tussen de bibliotheek Langedijk en Stichting Wonen Plus Welzijn (WPW) sinds september 2021. 
WPW werft vrijwilligers die het leuk vinden om op een speelse manier ondersteuning te geven aan inwoners van Langedijk die de Nederlandse taal beter willen leren. Het taalmaatje helpt de taalklant thuis of in de bibliotheek met het oefenen van lezen, spreken en schrijven.

Er is begeleiding vanuit de bibliotheek en WPW.
Wil je taalmaatje worden? Neem contact op met Wonen Plus Welzijn Langedijk via 0226-318050 of mail naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl.
Wil je beter Nederlands leren? Bel de bibliotheek 0226 313304 of stuur een mail naar tdevries@bibliotheeklangedijk.nl


Meer oefenen met Taal?

 

Bekijk hieronder alvast één van de filmpjes: